Beschrijving

In de ochtend staat de zon op de badkamer. Precies wat je nodig hebt om vrolijk wakker te worden met het geluid van vogels, koeien en schaapjes op de achtergrond. 

De tuin op het noorden en oosten biedt ruim voldoende zon, met een kersenboom en dakplataan als natuurlijke parasols. Omdat je in de achtertuin lekker uit de wind zit, is het een heerlijk zonnig relax plekje. Ontbijt/lunch/diner in de zijtuin onder de dakplataan met uitzicht op het water. Zonsondergang maak je ook vanuit de zijtuin heerlijk mee, of natuurlijk met een drankje op een loungebank in de voortuin op het westen of op het bankje aan het water. En de ondergaande zon is niet alleen buiten een feest. Hij kaatst via het water naar binnen en je geniet van prachtige bewegende lichtprojecties op de muren. Ook boven, als de hij via de glas in lood deur, de gang met een bewegend kleurenspel verlicht. 

En dan natuurlijk het huis zelf! Een heerlijk ruim en licht huis (type 2/1 kap). Aan de achterzijde uitgebouwd, waardoor een royale leefruimte is gecreëerd met o.a.: ruime woonkamer met schouw en houtkachel en een eveneens ruime halfopen keuken met lichtkoepel.  
Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een fraaie, splinternieuwe badkamer met een ligbad, douche, wastafelmeubel, toilet en 2 grote ramen met uitzicht op de horizon! De vensterbanken in de kinderkamers zijn verstevigd zodat ze erop kunnen zitten en in de verte schapen/ vogels kunnen tellen.
Op de zolderverdieping veel bergruimte en ook nog een heerlijke kamer. Je wordt wakker met het zonnetje op het raam. Het uitzicht naar de horizon is fenomenaal en al met al is het echt een romantische kamer. 

Een eigen bootje voor de deur en je vaart zo via de sluis richting Oudewater of Gouda, of de andere kant op richting Driebruggen. Het water voor het huis heet de Dubbele Wiericke. In de winter is er een actieve schaatsvereniging die van schaatsen een feest maakt. In de lente en zomer wordt er volop voor de deur gezwommen, gevaren en gevist (altijd prijs trouwens!). De straat is doodlopend en gaat over in een prachtig jaagpad dat onderdeel is van een heerlijk wandelgebied. 

De wegen die naar Hekendorp leiden dwingen je om te onthaasten. Prachtige huizen, de horizon, douw op het gras en zwanennesten helpen je daarbij. Overigens kom je via alle toegangswegen naar Hekendorp langs winkels, supermarkten en andere (sport)voorzieningen in Haastrecht, Oudewater of Driebruggen. En ook de A12 is binnen 10 minuten bereikbaar.

Vrij wonen met elke dag een panoramisch uitzicht!

Kenmerken